Инсталирайте си Go

 1. @Валентин, close but no cigar. Хайде сега ще минем на кратко през всички точки от първия пост, за да разбереш какво трябва да се случи:

  1. Инсталирате Go (версия 1.5.1). За хората с Windows и Mac: http://golang.org/doc/install
  

  Тук има линк, в който е описано как да си инсталираш Go за Windows (от всичко до момента разбрах, че си с Windows). Ако не си запознат с това какво е PowerShell - моля запознай се. Това е "терминала", в който пишеш команди и получаваш резултата от тези команди.

  2. Създавате файл, в който пишете код на Go, принтиращ "Hello, world!". (Може да ползвате този от първата лекция)
  

  Този файл, който ще създадеш до някъде наподобява каченият от теб в screenshot–а. Запознай се с ключовите думи на езика (например тази за дефиниране на функция - funk и punk са стилове музика, as far as I know.), имаш грешки, предполагам ще видиш какви са.

  3. Отваряте терминал (PowerShell, ако сте с Windows)
  

  Вече споменах - запознай се с това какво е PowerShell, как се работи с него. Най-просто казано : пишеш команда, връща ти резултат.

  4. Изпълнявате go version, след което go run <името на файла с Hello World>
  

  Тук трябва да изпълниш тези две команди в твоя PowerShell. Първо go version, след това go run filename.go, където filename.go е името (с пълния път, ако не е в текущата папка) на файла, който си създал в точка 2.

  5. Правите screenshot, на който се вижда той заедно с тази тема. Много е важно да се вижда името ви в горния десен ъгъл
  

  Не бързай да затваряш PowerShell-а си! Направи го с подходящ размер, за да може когато направиш Screenshot да се вижда и тази тема, с твоето име в горния десен ъгъл (това, което се вижда в сайта) - за пример виж другите screenshot–и в темата.

  6. Качвате го някъде и публикувате линк тук
  

  С това виждам, че си се справил, просто ти липсват нещата от точка 1 до 5 :)

  Не мисля, че можем да сме полезни с по-подробни инструкции за това, което се изисква от теб в тази тема. Следващата стъпка е да ти покажем на място как да направиш тези неща, но тогава няма да получиш точка ;)

 2. @Даниела, @Ангел, забравили сте go version. Това е т.4 от условието.

  Също така, мисля си, че C:\Go\bin не е много подходящо място за вашите .go файлове. Прочетете поста на Недялко и може би "Setting environment variables under Windows" в гайда за инсталация на езика.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.